Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Stångebro, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattens händelser i Östergötlands län

Stångebro, Linköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Man frihetsberövad efter inbrottslarm

Strax före 02:00 får polisen uppgifter från en adress Skänningen där man erfarit att någon försökt utföra ett inbrott i en bostad. Polis kommer ut till platsen och utför en kontroll av en person som sedan kan misstänkas för brott. Denne har även frihetsberövats. Man har upprättat en anmälan om försök till inbrottsstöld.

Misstänkt grov misshandel i Linköping

Klockan 23:30 får polisen vetskap om en person som påträffats blodig vid Stångebro i Linköping. Polis kommer till platsen där man anträffar personen som ej ska vara allvarligt skadad. Exakt vad som inträffat är inte helt klart, men polisen har upprättat en anmälan gällande grov misshandel. Man har kontrollerat flera personer i nära anslutning till där mannen anträffades, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.