Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Kalix, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00

Gällivare, Kalix, Luleå, Norrbottens län

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits för fylleri. Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:22 Grov misshandel, Gällivare
Polisen beordras till en adress i Gällivare med anledning av en misshandel. En man i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat en något äldre man. Det finns uppgifter om att ett tillhygge har använts. Målsäganden förs till sjukvård, skadeläget är okänt. Polisen griper den misstänkte, som efter förhör anhålls av åklagare.

00:28 Våld mot tjänsteman, Piteå
Polisen beordras till en krog i centrum där ordningsvakt har envarsgripit en man misstänkt för våld mot tjänsteman. Polisen omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan upprättas gällande våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 

01:51 Trafikbrott, Kalix
Polisen utfärdar ordningsbot till en passagerare i en personbil som spelat hög och störande musik i Kalix centrum. 

01:52 Missahandel, Luleå
Polisen kontaktas gällande en misshandel på en krog i Luleå centrum. En man ska ha blivit misshandlad av en okänd gärningsperson. Polisen tar upp en anmälan om misshandel.

01:58 Misshandel, Piteå
Polisen kontaktas gällande en misshandel. En kvinna ska ha förts till sjukvård. Polisen pratar med de två kvinnor som ska ha varit inblandade i bråket och utifrån uppgifterna som inkommer upprättas en anmälan samt en motanmälan om misshandel.

02:53 Våld mot tjänsteman, Luleå
Polisen kontaktas då väktare har envarsgript en kvinna som misstänks för våld mot tjänsteman. Polispatrull åker dit och omhändertar kvinnan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan upprättas.